Functii Microsoft Windows 10 de care sigur nu stiati.
15740
post-template-default,single,single-post,postid-15740,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.7.1,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-25.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Functii Microsoft Windows 10 de care sigur nu stiati.

Evolutia sistemelor de operare este foarte accelerata. De la generatie, la generatie, Windows aduce imbunatatiri si ofera functii ce fac utilizarea PC-ului mult mai usoara. Microsoft Windows 10 vine cu o varietate de “trucuri” ce vor crea o experienta mult mai placuta si simpla in utilizare.

Cele mai utile functii aduse de Microsoft Windows 10

Sistemul de operare dispune de o gama variata de functii utile. Iata cateva dintre acestea:

  • “Shake” (=”a scutura”)

Cu toate ca aceasta functie a fost implementata si in varianta de Windows 7, multi utilizatori nu stiu despre aceasta sau nu o utilizeaza. Este foarte utila deoarece iti permite eliberarea ecranului, pastrand numai fereastra care va este necesara. Cum se utilizeaza aceasta functie? Daca aveti mule ferestre deschise pe desktop, pozitionati cursorul doar pe cea pe care doriti sa o pastrati deschisa. Dupa aceasta, “scuturati” fereastra, iar restul se vor retrage in taskbar.

  • Comutarea intre ferestre si aplicatii

Pentru a economisi timp si a va eficientiza munca, utilizati functia “Task View”. Aceasta permite afisarea tuturor ferestrelor deschise si a altor aplicatii din PC-ul dvs. pentru a putea selecta mult mai rapid aplicatia dorita. De asemenea, daca sunteti adeptul utilizarii shortcut-urilor, combinatia de taste alt+tab va permite aceasta comutare.

  • Secret Start Menu 

Apasati click dreapta pe meniul Start si veti observa cele mai utilizate aplicatii ale Pc-ului dvs. Toate acestea sunt disponibile si in interfata clasica a meniului, insa prin aceasta scurtatura le veti gasi mult mai rapid. Printe acestea se numara: task manager, afisarea desktop-ului (minimizarea tuturor ferestrelor deschise), Run, Computer management, etc.

  • Capturi de ecran in Microsoft Windows 10

Cu totii suntem obisnuiti cu apasarea butonului “PrtScr”, insa aceasta actiune necesita mai multi pasi. Dupa efectuarea actiunii va fi necesara pornirea unei aplicatii in care sa salvam aceasta captura de ecran. Microsoft Windows 10 permite realizarea capturilor de ecran mult mai usor. Apasarea concomitenta a butoanelor Windows key+Shift+S va realiza capturarea ecranului. Diferit fata de captura clasica de ecran, este posibilitatea de a cuprinde doar o singura portiune din ecran. Cu alte cuvinte, daca doriti sa realizati un printscreen doar a unei ferestre, cu acest shortcut o veti putea efectua.

  • Minimizare ferestre

Minimizarea tuturor ferestrelor se poate realiza mult mai usor prin apasarea butonului “Show Desktop”. Acesta se afla in coltul din dreapta-jos al ecranului. Functia permite minimizarea tuturor ferestrelor pentru afisarea desktop-ului. Pentru readucerea ferestrelor, apasati din nou acest buton.

microsoft windows 10

Alege Microsoft Windows 10 pentru o experienta imbunatatita

Tehnologia a evoluat exceptional de mult in ultimii ani, iar Sistemele de Operare vin cu tot mai multe functii pentru eficientizarea utilizarii acestora. Microsoft Windows 10 este imbunatatit constant si permite utilizatorilor o experienta mult mai placuta si usoara.